Pridať recept

Jarná torta

15
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
múka polohrubá
5 PL
voda
1/4 ks
prášok do pečiva s vínným kameňom
1/2 ks
vanilka
250 g
syr Mascarpone
250 g
krémový syr
180 g
práškový cukor
1 ks
modré gélové cukrárske farbivo

postup

Veľkonočné sviatky patria farbám, zajačikom aj maškrteniu. Recept pripravila foodblogerka „Tinajedoma“.

1.
Tortovú formu na pečenie KitchenAid si vytrite maslom a potom vyložte papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na teplotu 180 °C.
 
2.
V mise kuchynského robota KitchenAid si vyšľahajte vajcia s cukrom, kým vám nevznikne krémovitá hmota. Mixujte ideálne na rýchlostnom stupni 4. Potom postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkou, a pridajte tiež vodu. Nakoniec celú zmes oddeľte od stien misy pomocou stierky a zapnite robot ešte na 30 sekúnd, aby sa hmota skutočne dokonale premiešala a nikde vám nezostali hrudky. Hotové cesto nalejte do formy a dvakrát s ňou kliknite o stôl, aby sa vytlačil prebytočný vzduch.
Jarná torta
Jarná torta
Zdroj: kitchenaid_recepty
3.
Vložte do rúry a pečte cca 35 - 40 minút
4.
Korpus nechajte chvíľu vychladnúť v rúre a až potom ho z rúry vyberte (je to preto, aby vám cesto vplyvom prudkej zmeny teploty nekleslo). Dobre vychladený korpus (ideálne na druhý deň) rozkrojte pozdĺžne na dva diely a natrite marmeládou. Cesto je potom vláčnejšie a vyvažuje sladkosť cesta i náplne.
Jarná torta
Jarná torta
Zdroj: kitchenaid_recepty
5.
Krém: 250 g mascarpone 250 g krémového syra 180 g práškového cukru modré gélové cukrárske farbivo Ingrediencie na prípravu krému dôkladne vyšľahajte v mise kuchynského robota. pomocou balónovej metly, kým vám nevznikne jednoliaty nadýchaný krém. Krémom potom rovnomerne natrite prvý plát torty, prikryte druhým plátom a na záver celý korpus potrite tiež z vrchu a zo strán.
Jarná torta
Jarná torta
Zdroj: kitchenaid_recepty
6.
Na takto vzniknutý podklad môžete umiestniť napríklad čokoládového zajačika alebo mrkvičky z marcipánu spoločne s mini čokoládovými vajíčkami. Tortu ladenú s jarným nádychom získate tiež variantom s ružami a kvietkami čerešní. Fantázii sa medze nekladú!
Jarná torta
Jarná torta
Zdroj: kitchenaid_recepty
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať