Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky s pestom a tvarohom

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

tvaroh

Pesto:

2 šálky
medvedí cesnak
1/2 šálka
strúhaný parmezán
1/2 šálka
vlašské orechy
olivový olej
citrón
soľ

Palacinky:

500 ml
mlieko
200 g
polohrubá múka
1 hrsť
ovsené vločky
2 ks
vajce
soľ

postup

1.
Pesto: všetky suroviny rozmixujeme, olej pridáme podľa potreby, pesto môžeme rozmixovať buď na hrubo alebo úplne na jemno, ako kto má rád... ja ho mixujem na hrubo
2.
nazáver pridáme pár kvapiek citróna a ak treba osolíme... pesto môžeme skladovať v uzavretej nádobe v chladničke, pár dní vydrží...
3.
Palacinky: v polovici mlieka rozmiešame vajcia, pridáme múku a vymiešame hladkú kašičku, pridáme zvyšok mlieka, ovsené vločky a soľ... ak treba prilejeme ešte mlieko alebo studenú vodu cesto necháme odstáť aspoň hodinu
4.
upečieme palacinky a striedavo ich natierame pestom a tvarohom... tvaroh len osolíme, pretože pesto je chuťovo výrazné
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
22.3.2016 17:52 | |
+0 -0
Gratulujem, aj ho vyskúšam tak sa mi páči.
evauhlik
24.3.2016 16:56 | |
+0 -0
ďakujem :-) ja sa znovu na medvedí cesnak chystám zajtra... asi bude polievka :-)
dorisa
22.3.2016 13:25 | |
+1 -1
Evka, blahoželám k výhre.
evauhlik
24.3.2016 16:53 | |
+0 -0
ďakujem :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...