Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

RUMOVO-KÁVOVÉ KOŠÍČKY

12
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
linecké cesto
75 g
višne
200 g
cukor práškový
250 g
Mascarpone
2 KL
instantná káva
1/2 dl
Klasik Tuzemský Um

postup

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi  patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili  niekoľko  receptov, ktoré si zamilujete a určite ich ocenia aj kúpači.  Všetky majú jedno spoločné - jedinečnú rumovú chuť , ktorú im dodáva klasický Tuzemský Um.

1.
Linecké cesto si rozdelíme na guľky a dáme do muffinovej formy. Vo forme z nich vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na dobu 15 minút, alebo až kým košíčky nie sú zlatisté (košíčky sa môžu jemne nadvihnúť, stačí ich zatlačiť prstom).
2.
Na sporáku privedieme do varu višne s 2,5 lyžicami práškového cukru, až kým nevznikne hustý sirup, ktorý višne obalí.
3.
Z 0,5dcl rumu, 2 čajových lyžičiek instantnej kávy, 150g práškového cukru a 250g mascarpone vymiešame krém.
4.
Do vychladnutých košíčkov vkladáme 1-2 višne a naplníme ich pripraveným krémom. Vrch ozdobíme orechmi alebo keksíkmi a pokvapkáme višňovým sirupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...