Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

RUMOVO-KÁVOVÉ KOŠÍČKY

12
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
linecké cesto
75 g
višne
200 g
cukor práškový
250 g
Mascarpone
2 KL
instantná káva
1/2 dl
Klasik Tuzemský Um

postup

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi  patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili  niekoľko  receptov, ktoré si zamilujete a určite ich ocenia aj kúpači.  Všetky majú jedno spoločné - jedinečnú rumovú chuť , ktorú im dodáva klasický Tuzemský Um.

1.
Linecké cesto si rozdelíme na guľky a dáme do muffinovej formy. Vo forme z nich vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na dobu 15 minút, alebo až kým košíčky nie sú zlatisté (košíčky sa môžu jemne nadvihnúť, stačí ich zatlačiť prstom).
2.
Na sporáku privedieme do varu višne s 2,5 lyžicami práškového cukru, až kým nevznikne hustý sirup, ktorý višne obalí.
3.
Z 0,5dcl rumu, 2 čajových lyžičiek instantnej kávy, 150g práškového cukru a 250g mascarpone vymiešame krém.
4.
Do vychladnutých košíčkov vkladáme 1-2 višne a naplníme ich pripraveným krémom. Vrch ozdobíme orechmi alebo keksíkmi a pokvapkáme višňovým sirupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...