Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná bábovka

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tmavé cesto:

100 g
maslo
90 g
práškový cukor
2 ks
vajíčka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
35 g
mlieko
20 g
kakao
125 g
hladká múka

Svetlé cesto:

250 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
50 g
mlieko
200 g
maslo
160 g
práškový cukor
1 ČL
vanilkový cukor Dr.Oetker
3 ks
vajíčka
2 PL
rum

postup

Dvojfarebná bábovka s veľkonočným motívom pečená vo forme na biskupský chlebík.

1.
Najprv si pripravíme tmavé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajíčka, múku s práškom do pečiva a mlieko. Vymiešame a nakoniec pridáme kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 180 st. C asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
3.
Ešte počas chladnutia si urobíme svetlé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme rum, vajíčka a zas vymiešame. Následne pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko a vymiešame do penista. Formu vymastíme a vysypeme múkou, na dno rozotrieme svetlé cesto.
5.
Zalejeme svetlým cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 st. C asi 30 - 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...