Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná bábovka

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tmavé cesto:

100 g
maslo
90 g
práškový cukor
2 ks
vajíčka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
35 g
mlieko
20 g
kakao
125 g
hladká múka

Svetlé cesto:

250 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
50 g
mlieko
200 g
maslo
160 g
práškový cukor
1 ČL
vanilkový cukor Dr.Oetker
3 ks
vajíčka
2 PL
rum

postup

Dvojfarebná bábovka s veľkonočným motívom pečená vo forme na biskupský chlebík.

1.
Najprv si pripravíme tmavé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajíčka, múku s práškom do pečiva a mlieko. Vymiešame a nakoniec pridáme kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 180 st. C asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
3.
Ešte počas chladnutia si urobíme svetlé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme rum, vajíčka a zas vymiešame. Následne pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko a vymiešame do penista. Formu vymastíme a vysypeme múkou, na dno rozotrieme svetlé cesto.
5.
Zalejeme svetlým cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 st. C asi 30 - 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...