Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná bábovka

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Tmavé cesto:

100 g
maslo
90 g
práškový cukor
2 ks
vajíčka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
35 g
mlieko
20 g
kakao
125 g
hladká múka

Svetlé cesto:

250 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
50 g
mlieko
200 g
maslo
160 g
práškový cukor
1 ČL
vanilkový cukor Dr.Oetker
3 ks
vajíčka
2 PL
rum

postup

Dvojfarebná bábovka s veľkonočným motívom pečená vo forme na biskupský chlebík.

1.
Najprv si pripravíme tmavé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajíčka, múku s práškom do pečiva a mlieko. Vymiešame a nakoniec pridáme kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri 180 st. C asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
3.
Ešte počas chladnutia si urobíme svetlé cesto. Vymiešame maslo s cukrom, vanilkovým cukrom. Pridáme rum, vajíčka a zas vymiešame. Následne pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko a vymiešame do penista. Formu vymastíme a vysypeme múkou, na dno rozotrieme svetlé cesto.
5.
Zalejeme svetlým cestom a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 st. C asi 30 - 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...