Pridať recept

Lahodná mliečna polievka

ingrediencie

ks
zemiaky
ks
krupica
1 ks
vajce
250 ml
smotana na šľahanie
2 ks
syr bambino
1/2 liter
mlieko
1 kocka
hovädzí bujón
ks
vegeta
ks
soľ

postup

Túto polievku som vymyslela asi pred dvoma rokmi a zožala taký úspech v celej rodine že je žiadaná minimálne raz týždenne.

1.
Do hrnca nalejeme vodu (tak štvrť hrnca),osolíme a dáme variť.
 
2.
Rozbijeme si celé vajíčko na krupicové halušky. Vajičko vyšľaháme vydličkou a postupne pridávame krupicu. Do cestíčka vytlačíme polovičku bambina a zmiešame.
3.
Voda v hrnci už vrie tak sformujeme halušky. Stiahneme plameň a necháme ich 4minútky povariť. Do hrnca pridáme pokrájané zemiaky na kocky a zalejeme mliekom. Pridáme platničku a varíme. Musíme premiešavať a dávať na polievku pozor lebo vykypí.
4.
Keď su zemiaky na polovicu hotove dame zovrieť 2dl vody a zalejeme hov.bujon (nenahrádzajte za iný),ktorý keď sa rozpustí prilejeme do polievky. V druhom malom hrnci si pripravíme zálevku. Smotanu ohrejeme a vytlačíme bambino (jednu polovičku a jeden celý - ja kupujem maxi bambino) miešame kým sa nerozpustí a odstavíme. Zálevku vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Dochutíme soľou,vegetou a trošku pepru medzi prsty.
Lahodná mliečna polievka
Lahodná mliečna polievka
Zdroj: MatulykMarco
5.
Ak náhodou ostane polievka aj na druhý deň a zdá sa že vyprchala dolejeme mlieko a prihrejeme na peci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...