Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cesnaková polievka

ingrediencie

3 strúčiky
cesnak
4 ks
zemiaky
vývar
2 ks
vaječný žĺtok
soľ
čierne mleté korenie
1 dl
smotana na varenie

postup

Neuznávam cesnakovú polievku ktorá mi pripomína vývar s príchuťou cesnaku. Zhotovili sme si túto a je božská.

1.
Na dno hrnca dáme trošku oleja a orestujeme nadrobno pokrájaný cesnak.
2.
Zemiaky nakrájame na malinké kocky a pridáme k cesnaku. Miešame spolu asi 3minúty a zalejeme vývarom. Varíme do zmäknutia.
3.
Žĺtka vyšľaháme mixérom,pridáme postupne celú polievku a za stáleho šľahania pridáme deci smotany. Polievku vlievame cez sýtko naspäť do hrnca a vrátime na pec.
4.
Prihrejeme a dochutíme soľou,peprom a prípadne ešte cesnakovým korením keď je treba. Samozrejme môžeme pridať bylinky v mojom prípade to bol majorán.Odstavíme a podávame.
5.
Chlieb narežeme na pásiky a pečieme na teflónovej panvici ako hrianky. Potrieme z oboch strán cesnakom a ozdobíme postrúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...