Pridať recept

Francúzka domáca polievka

ingrediencie

5 ks
zemiaky
1 ks
cibuľka
1 ks
domáca klobása
4 ks
vajce
ks
olej
ks
korenie na zemiaky
ks
soľ
ks
vývar

postup

Voláme ju francúzka domáca polievka, pretože všetky suroviny, ktoré potrebujeme do francúzkych zemiakov potrebujeme aj do polievky

1.
Na troške oleja si do sklovita oprážime cibuľku.
 
2.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Zároveň pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a varíme 10minút. Ochutíme červenou sladkou paprikou.
3.
Stiahneme plameň a sledujeme kde polievka "bublinkuje". V tom mieste rozbijeme cele vajíčko. Tak postupujeme aj pri ďalších dvoch. Nemiešame!
4.
Pridáme plameň aby trošku vrelo a v miske si rozšľaháme vydličkou 4té vajíčko.
5.
Po 5tich minútkach jemne lyžicou zamiešame polievku a lejeme počas miešania rozšľahané vajíčko.
6.
Polievku varíme ešte max.5minút počas ktorých polievku dochutíme korením na zemiaky,soľou a peprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať