Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené chrumkavé morčacie rezne na zelenine

ingrediencie

200 g
morčacie prsia
3 ks
mrkva
300 g
baby špenát
1 hrsť
rukola
1 ks
cibuľa
1 PL
olej
100 g
syr
200 ml
smotana na varenie
1 KL
grilovacie korenie

Trojobal

2 ks
vajce
kukuričná strúhanka
cesnak
soľ

postup

1.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme mrkvu. Restujeme 5 minút.
2.
Potom pridáme premytý špenát a miešame, kým stratí objem.
3.
Na záver pridáme hrsť rukoly, premiešame a zmes premiestnime do zapekacej misy.
4.
Morčacie mäsko jemne naklepeme, posolíme z oboch strán a potrieme rozpučeným cesnakom.
5.
Plátky mäsa obalíme vo vajciach a potom už iba v strúhanke.
6.
Poukladáme na zeleninu a dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 30 minút.
7.
Medzitým zmiešame smotanu na varenie s nastrúhaným syrom. Okoreníme grilovacím korením (cca 1 KL).
8.
Syrovo smotanovú zmes vylejeme na rezne a dáme zapiecť na ďalších 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?