Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrnčekový makový koláč

ingrediencie

1 hrnček
hladkej múky
1 hrnček
práškový cukor
1 hrnček
mletého maku
1 hrnček
mlieka
2 ks
vajcia
100 g
Hera
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
vanilkový cukor na posypanie

postup

Múku, cukor, mletý mak a mlieko vložíme do misy. Pridáme vajcia roztopené maslo, kypriaci prášok a vymiešame hladké cesto. Potom ho nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného alebo papierom vyloženého pekáča a vložíme do predhriatej rúry. Pri teplote 180°pečieme 35-40 min. Hotový koláč necháme vychladnúť a ostrým nožom ho nakrájame na malé kocky. Posypeme vanilkovým cukrom
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.