Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska hubová polievka

ingrediencie

400 g
huby
1 ks
cibuľa
250 ml
sladká smotana
100 ml
kyslá smotana
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
2 ks
žĺtok
200 ml
biele víno
mletá červená paprika
soľ

postup

1.
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masle, pridáme huby, múku a 500 ml vody.
2.
Varíme 10 minút. Pridáme víno a varíme ďalšie 4 minúty. Žĺtky ušľaháme so sladkou a kyslou smotanou a zmes vlejeme do polievky.
3.
Za stáleho miešania krátko povaríme, ochutíme soľou a červenou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...