Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska hubová polievka

ingrediencie

400 g
huby
1 ks
cibuľa
250 ml
sladká smotana
100 ml
kyslá smotana
2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
2 ks
žĺtok
200 ml
biele víno
mletá červená paprika
soľ

postup

1.
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masle, pridáme huby, múku a 500 ml vody.
2.
Varíme 10 minút. Pridáme víno a varíme ďalšie 4 minúty. Žĺtky ušľaháme so sladkou a kyslou smotanou a zmes vlejeme do polievky.
3.
Za stáleho miešania krátko povaríme, ochutíme soľou a červenou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...