Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hot dog na kolumbijský spôsob - Perro caliente Colombiano

2
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
párky
podľa chuti
kečup
podľa chuti
rožky alebo bagetky na hot dog
podľa chuti
horčica

ananásová salsa

2 šálky
ananás
1/2 šálka
voda
trochu
limetová šťava
podľa chuti
cukor
trochu
škrobová múčka

šalát coleslaw

kapusta
mrkva
soľ, čierne korenie
smotana kyslá
majolenka
vínny ocot biely
limetová šťava
mletá rasca

postup

Tieto hot dogy sú tradičné v Kolumbii. Recept mám zo stránky jednej kolumbijčanky ,ktorá už dlho žije v USA a často si ich robieva, lebo jej pripomínajú rodnú krajinu. Skúsila som viac jej receptov a tento je super - pretože je to hot dog ktorý deti milujú a pritom do nich človek dostane aj trochu vitamínov :-)

2.
Najprv pripravíme ananásovú salsu. Samozrejme, lepšia je z čerstvého ananásu, ale dá sa aj z konzervy. Ananás pokrájame na kúsky a spolu s vodou dobre rozmixujeme – na 2 hrnčeky ananásu pridáme cca 1/3 hrnčeka vody. Rozmixovaný ananás prepasírujeme cez sitko. Pridáme limetkovú šťavu, cukor podľa chuti a na miernom plameni varíme cca 15 minút... V troche vody si rozmiešame asi 1 lyžicu škrobu a pridáme k ananásu, varíme ešte tak cca 4 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Teraz si pripravíme šalát coleslaw. Pomer mrkvy a kapusty je asi tak 2 diely mrkvy a 3 a 1/2 kapusty. Samozrejme toto množstvo nepoužijeme celé do hot dogov, ale šalát je výborný aj k večeri len tak s pečivom, určite nevyjde navnivoč... Zeleninu nastrúhame, pridáme 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice majonézy, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu octu, 1 lyžicu limetkovej šťavy, 2 lyžice cukru a 1 lyžičku mletej rasce. Poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili a necháme odležať v chladničke. Je dobré pripraviť salsu aj coleslaw tak hodinu pred prípravou hot dogov, vtedy už bude všetko ako má byť ...
4.
Uvaríme si párky - môžu byť aj vegetariánske (klasickým spôsobom, dáme pozor aby nepopraskali). Vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Rožky pozdĺžne narežeme, vložíme párok, na vrch dáme cca lyžicu ananásovej salsy, 2 lyžice coleslawa, horčicu a kečup. V Kolumbii dávajú navrch aj podrvené zemiakové chipsy, ale nie sú nutné, hot dogy sú výborné aj tak ... Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...