Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

ingrediencie

špenát
medvedí cesnak
zemiaky
smotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
vajcia

postup

1.
zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody
2.
keď sú zemiaky mäkké pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko... polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť... dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou...
3.
batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca... potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo...
5.
ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...