Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

ingrediencie

ks
špenát
ks
medvedí cesnak
ks
zemiaky
ks
smotana na varenie
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
citrónová šťava
ks
vajcia

postup

1.

Zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody.

2.

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko. Polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou.

3.

Batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca. Potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo.

5.

Ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.