Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

ingrediencie

špenát
medvedí cesnak
zemiaky
smotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
vajcia

postup

1.

Zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody.

2.

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko. Polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou.

3.

Batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca. Potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo.

5.

Ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...