Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

ingrediencie

špenát
medvedí cesnak
zemiaky
smotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
vajcia

postup

1.
zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody
2.
keď sú zemiaky mäkké pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko... polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť... dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou...
3.
batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca... potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo...
5.
ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...