Zelená polievka z jarných byliniek
6
porcií
1859
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mäsový vývar alebo bujón
50
g
Zelených byliniek (žihlava, pažítka, petr.vňať, cenak medvedí,žerucha, šťavel)
40
g
masla
40
g
polohrubá múka
2
ks
žltka
200
ml
sladkej smotany
ks
ml.č.korenie
ks
soľ
ks
opečené kocky chleba
postup
1.
Bylinky umyjeme (aspoň 3 druhy), nasekáme, na masle krátko speníme.
2.
Pridáme múku, spravíme svetlú zápražku, zriedime vývarom a niekoľko minút povaríme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.