Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Prekvapenie pre šibačov

29
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
3 ks
vaječný žĺtok

Orechová náplň:

200 g
maslo
4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
120 g
mleté orechy
40 g
piškótové omrvinky
20 g
hrubá múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 PL
rum
čokoládová poleva na ozdobu

postup

Chutné košíčky s príjemnou orechovou chuťou potešia každého šibača i návštevu.

1.
Múku, cukor, margarín, vanilínový cukor a žĺtky zmiesime na doske a vypracujeme vláčne linecké cesto. Vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na menšie kúsky (cca 29). Formičky v tvare košíčkov si vystelieme alobalom a potrieme olejom. Cesto do nich vtláčame prstami. Celé steny formičiek pokryjeme rovnomerne cestom.
2.
Pripravíme si orechovú náplň(cesto). Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne vmiešame žľtky, pomleté orechy, múku, kypriaci prášok a piškótové omrvinky. Na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Dochutíme rumom.
3.
Do pripravených košíčkov s lineckým cestom dávkujeme lyžičkou orechové cesto, povrch pekne zarovnáme. Takto pripravené formičky(košíčky) poukladáme do plechu a pečieme do zlatista pri 150 °C. Po upečení dozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...