Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Prekvapenie pre šibačov

29
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
3 ks
vaječný žĺtok

Orechová náplň:

200 g
maslo
4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
120 g
mleté orechy
40 g
piškótové omrvinky
20 g
hrubá múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 PL
rum
čokoládová poleva na ozdobu

postup

Chutné košíčky s príjemnou orechovou chuťou potešia každého šibača i návštevu.

1.
Múku, cukor, margarín, vanilínový cukor a žĺtky zmiesime na doske a vypracujeme vláčne linecké cesto. Vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na menšie kúsky (cca 29). Formičky v tvare košíčkov si vystelieme alobalom a potrieme olejom. Cesto do nich vtláčame prstami. Celé steny formičiek pokryjeme rovnomerne cestom.
2.
Pripravíme si orechovú náplň(cesto). Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne vmiešame žľtky, pomleté orechy, múku, kypriaci prášok a piškótové omrvinky. Na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Dochutíme rumom.
3.
Do pripravených košíčkov s lineckým cestom dávkujeme lyžičkou orechové cesto, povrch pekne zarovnáme. Takto pripravené formičky(košíčky) poukladáme do plechu a pečieme do zlatista pri 150 °C. Po upečení dozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...