Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Veľkonočná zelená torta

12
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

6 ks
vajce
1,5 šálky
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3/4 šálka
olej
1,5 šálky
hladká múka
1,5 šálky
hrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
500 g
špenátový pretlak

Krém:

500 g
jemný tvaroh
500 ml
kysla smotana 16ˇ%
2 PL
práškový cukor
2 ks
vanilkový cukor
2 ks
želatínový stužovač za studena

Ostatné:

jahodový džem
cukrové vajíčka
marcipánové kvietky

postup

Túto tortu pečiem na Veľkú Noc pre jej netradičné zloženie a krásnu zelenú farbu.

1.

Špenátový pretlak rozmrazíme a necháme ho na sitku odkvapkať. Obe múky preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridáme všetky žĺtky, olej a stečený špenát. Špenátovú zmes opatrne zmiešame s múkou.

2.

Cesto vylejeme do veľkej tortovej formy. Pečieme na 180°C asi 50-60 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť. Skrojíme vrch korpusu a rozmeľníme ho na krásnu zelenú drobenku.

3.

Krém: tvaroh, smotanu a cukor vymiešame, stužovač pripravíme podľa návodu a spojíme s tvarohovou hmotou.

4.

Korpus rozkrojíme na dve časti, spodný diel potrieme jahodovým džemom a plnkou, prikryjeme druhou časťou korpusu a celú tortu potrieme zvyškom plnky.

6.

A na koniec veľké zelené hniezdo ozdobíme vajíčkami, marcipánovými kvietkami alebo ako chceme...

7.

Zelená veľkonočná torta má síce netradičnú zelenú farbu ale, že jej hlavnou zložkou je špenát nezistíte, pretože ho nie je vôbec cítiť, torta je šťavnatá a u nás si na nej pochutnávajú aj zarytí odporcovia špenátu...

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.