Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dusené indické hovädzie mäso so škoricou

3
porcie
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso zadné
2 PL
olej
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
tandori masala
1 KL
škorica
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
500 ml
hovädzí vývar

postup

1.
Maso nakrájame na kocky 2x2 cm, osolíme, opepríme a premiešame s korením tandori masala, škoricou a muškátovým orieškom.
2.
Na oleji mäso zprudka opečieme aby sa zatiahlo a necháme asi 5 minút podusiť vo vlastnej šťave. Potom k mäsu pridáme na veľké kusy nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Potom všetko zalejeme vývarom.
3.
Mäso dusíme na miernom plameni asi 2 hodiny, alebo použijeme tlakový hrniec, kde sa čas varenia skráti na polovicu. Podávame s cestovinami alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...