Pridať recept

Pšenové rizoto s hubami a tofu

ingrediencie

1 šálka
pšeno
2 hrste
sušené huby
1 ks
cibuľa
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 KL
bazalka sušená
3 šálky
kurací vývar
200 g
tofu biele
2 PL
sójová omáčka
1/2 KL
soľ
1 PL
olej
2 PL
maslo

postup

1.
Na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Huby si vopred namočíme aspoň na 3 hodiny. Potom ich poriadne premyjeme, trochu osušíme a pridáme na panvicu k cibuli. Smažíme asi 5 minút.
 
2.
Potom ku zmesi pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, okoreníme a všetko zalejeme 3 šálkami vývaru. Prikryjeme a necháme na miernom plameni dusiť asi 15 minút, kým sa skoro všetka voda neodparí (ak sa nám bude zdať pšeno ešte neuvarené, pridáme viac vývaru).
3.
Na konci primiešame ku zmesi na kocky nakrájaný tofu syr a zjemníme maslom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!