Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenové rizoto s hubami a tofu

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
2 hrste
sušené huby
1 ks
cibuľa
1/2 KL
čierne mleté korenie
1 KL
bazalka sušená
3 šálky
kurací vývar
200 g
tofu biele
2 PL
sójová omáčka
1/2 KL
soľ
1 PL
olej
2 PL
maslo

postup

1.
Na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Huby si vopred namočíme aspoň na 3 hodiny. Potom ich poriadne premyjeme, trochu osušíme a pridáme na panvicu k cibuli. Smažíme asi 5 minút.
2.
Potom ku zmesi pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, okoreníme a všetko zalejeme 3 šálkami vývaru. Prikryjeme a necháme na miernom plameni dusiť asi 15 minút, kým sa skoro všetka voda neodparí (ak sa nám bude zdať pšeno ešte neuvarené, pridáme viac vývaru).
3.
Na konci primiešame ku zmesi na kocky nakrájaný tofu syr a zjemníme maslom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?