Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská baba

ingrediencie

200 g
králičia pečienka
150 g
kuracie srdcia
2 dl
biele víno
7 ks
rožok
2 ks
cibule
7 ks
vajec
1 hrsť
petržlenová vňať
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 PL
bravčová masť
1 hrsť
strúhanka na vysypanie formy

postup

Tradičná pochúťka z mäsa a rožkov. Recept pripravila foodblogerka "Tinajedoma"

1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. Dve zapekacie misy KitchenAid, jednu väčšiu a jednu menšiu vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Dáme na bok.
2.
Rožky si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
3.
Nakrájanú cibuľku dáme osmažiť na masle alebo masti.
4.
Pečienku a srdiečka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme na osmaženú cibuľku, najprv srdiečka a tie dusíme zaliate vínom cca 10min. Keď sa víno odvarí, zvýšime plameň, pridáme pečienky a sprudka opečieme, dochutíme soľou a korením.
5.
Do plnky si nakrájame 2 vajíčka uvarená na tvrdo, jednu kapiu, a petržlenovú vňať. Nakrájané ingrediencie pridáme k rožkom, potom pridáme aj hotovú mäsovú zmes, zamiešame. V inej mise si vyšľaháme 5 vajec a pridáme ich do rožkovej zmesi.
6.
Dobre premiešame, naplníme zapekacie misy a dáme piecť na cca 45 min. až 1 hod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...