Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská baba

ingrediencie

200 g
králičia pečienka
150 g
kuracie srdcia
2 dl
biele víno
7 ks
rožok
2 ks
cibule
7 ks
vajec
1 hrsť
petržlenová vňať
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 PL
bravčová masť
1 hrsť
strúhanka na vysypanie formy

postup

Tradičná pochúťka z mäsa a rožkov. Recept pripravila foodblogerka "Tinajedoma"

1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. Dve zapekacie misy KitchenAid, jednu väčšiu a jednu menšiu vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Dáme na bok.
2.
Rožky si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
3.
Nakrájanú cibuľku dáme osmažiť na masle alebo masti.
4.
Pečienku a srdiečka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme na osmaženú cibuľku, najprv srdiečka a tie dusíme zaliate vínom cca 10min. Keď sa víno odvarí, zvýšime plameň, pridáme pečienky a sprudka opečieme, dochutíme soľou a korením.
5.
Do plnky si nakrájame 2 vajíčka uvarená na tvrdo, jednu kapiu, a petržlenovú vňať. Nakrájané ingrediencie pridáme k rožkom, potom pridáme aj hotovú mäsovú zmes, zamiešame. V inej mise si vyšľaháme 5 vajec a pridáme ich do rožkovej zmesi.
6.
Dobre premiešame, naplníme zapekacie misy a dáme piecť na cca 45 min. až 1 hod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.