Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská baba

ingrediencie

200 g
králičia pečienka
150 g
kuracie srdcia
2 dl
biele víno
7 ks
rožok
2 ks
cibule
7 ks
vajec
1 hrsť
petržlenová vňať
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 PL
bravčová masť
1 hrsť
strúhanka na vysypanie formy

postup

Tradičná pochúťka z mäsa a rožkov. Recept pripravila foodblogerka "Tinajedoma"

1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. Dve zapekacie misy KitchenAid, jednu väčšiu a jednu menšiu vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Dáme na bok.
2.
Rožky si nakrájame na kocky a zalejeme mliekom.
3.
Nakrájanú cibuľku dáme osmažiť na masle alebo masti.
4.
Pečienku a srdiečka očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme na osmaženú cibuľku, najprv srdiečka a tie dusíme zaliate vínom cca 10min. Keď sa víno odvarí, zvýšime plameň, pridáme pečienky a sprudka opečieme, dochutíme soľou a korením.
5.
Do plnky si nakrájame 2 vajíčka uvarená na tvrdo, jednu kapiu, a petržlenovú vňať. Nakrájané ingrediencie pridáme k rožkom, potom pridáme aj hotovú mäsovú zmes, zamiešame. V inej mise si vyšľaháme 5 vajec a pridáme ich do rožkovej zmesi.
6.
Dobre premiešame, naplníme zapekacie misy a dáme piecť na cca 45 min. až 1 hod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...