Pridať recept

Šampiňóny zapečené s medvedím cesnakom

Šampiňóny zapečené s medvedím cesnakom
Zdroj: Henrieta Peškovičová

ingrediencie

podľa chuti
čerstvé šampiňóny
podľa chuti
bryndza
1 PL
medvedí cesnak
podľa chuti
pažitka
1 ČL
kokosový olej
podľa chuti
lupienková morská soľ (maldon)

postup

Toto je tak ľahké, rýchle a dobre kombinovateľné jedlo, že si ho isto niekedy skúsite. Väčšie šampiňóny, alebo hríby portobello majú v každom obchode s potravinami. Keď si kúpite debničku zo substrátom, dopestujete si ich doma aj sami. Mne najskôr vyšli také „mini-piďi“ a tak som ich už nešpehovala a odišla na 4 dni na dovolenku do Barcelony. Po návrate ma čakali doslova lopty ako ruka. Asi potrebovali odo mňa kľud J

Teraz je sezóna medvedieho cesnaku, tak z neho vymýšľame doma jedlá každý deň. O chvíľu bude zakvitnutý, niekde už aj je, takže listy budú horkejšie a ak ho budeme chcieť , bude potrebné vycestovať severnejšie. Listy medvedieho cesnaku sú výživovo asi nenahraditeľné, lebo v tak malom lístočku je veľmi veľa probiotických, ale i vitamínových zložiek a hlavne – chlorofylu. Mimo sezóny ho nahraďte pestom, ak ste stihli spraviť, alebo špenátom s cesnakom. 

1.

Šampiňóny s priemerom cca 5-6cm, podľa toho aké zoženiete si na každý napočítajte cca 2 PL bryndze. Huby očistíte od stonky a ak sú naozaj čerstvé, nešúpte ich od šupky. Vymažte kokosovým tukom muffinovú formu a huby do nej poukladajte dole hlavou.

 
2.

V mise zmiešajte dokopy bryndzu s jogurtom, pažítku a medvedí cesnak posekaný nadrobno (ak chcete, dajte si pesto). Pozor zmes už nesoľte, aspoň mne je bryndza dosť slaná. Do bryndze si môžete pridať kurkumu, alebo červenú mletú papriku a jedlo bude zas farebnejšie.

3.

Pečte na 200 C° cca 15minút, možno aj menej. Podávajte ešte horúce na šaláte z dvojfarebnej cukety – žltú som nakrájala na papardelle (2cm), zelenú na julienne (5mm) rezance, preliala zálievkou z medu a slivkového vína (použite pokojne aj citrón, alebo biely balzamikový ocot),použila maldon soľ aby pekne chrumkala, a nakoniec dozdobila nasekanými hrachovými klíčkami. Nič nezostalo na tanieri :) Mali sme perfektné predjedlo.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné suroviny v netradičných kombináciách. Skúste tento teplý šalát!
Nezvyčajná kombinácia chutí, ktorá pôsobí sviežo a je naozaj chutnou lahôdkou. Aj pre tých, ktorý toto...
Medvedí cesnak
Jeho sezóna už začala, ALE POZOR! Takmer každý si ho mýli s touto jedovatou rastlinou! Vyskúšajte aj naše recepty s medvedím cesnakom
Jeho sezóna je krátka, preto si ho doprajte čo najčastejšie a v tých najlepších receptoch. Viete, že mnoho...
Trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom
Nebudete stíhať dokladať! Geniálne trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom, je to pochúťka ako hrom, uložte si recept na Veľkú Noc!
Čím prekvapiť návštevu? Upečte im dnes dokonalé kysnuté trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom. Bomba!
TOP
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Najlepšie recepty s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala,
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala, pri zbieraní nezabudnite urobiť túto jednu vec
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a my sme si pre vás pripravili výber tých najlepších receptov. Nech...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...