Pridať recept

Perkelt z králika v kyslej smotane s nokerlami

Perkelt z králika v kyslej smotane s nokerlami
Zdroj: MatulykMarco

ingrediencie

podľa chuti
králičie mäso
1 ks
cibuľka
1 téglik
smotana kyslá
1 téglik
smotana na šľahanie
ks
mletá sladká paprika
ks
Nokerle
ks
solamyl
1 ks
bobkový list
1 kocka
mäsový bujón

postup

Po internete som hľadala ako si osviežiť známy perkelt no dopracovala som sa k tomu,ako sa omáčka zrazila,tiež že sa mäso vyberá a omáčka sa robí bez neho alebo do konca celú omáčku treba prelievať cez sýtko. Na tejto nie je čo pokaziť je nenáročná,rýchla a mňamková 😉

1.
Mäsko narežeme na kusy,cibuľu na drobno a do hrnca dáme troška oleja kde cibuľku orestujeme. Zalejeme si mäsový bujón.
 
2.
Pridáme maslo a opečieme. Keď sa pouzatvára poprášime paprikou a miešame. Podlejeme pripraveným bujónom.
3.
Mäso sa varí s bobkovým listom.
4.
Ak je mäso hotové pripravíme si obe smotany ktoré spolu vydličkou vyšľaháme.
5.
Mäso by malo jemne pokrývať šťava čiže ak je jej veľa odoberieme alebo necháme ešte povrieť.
6.
Stiahneme plameň a za stáleho miešania pomaly lejeme smotanu. Treba miešať rýchlo počas pridávania. Zahustíme solamylom (1dl vody+1Pl solamyl) lejeme po trošičke. Kto zo solamylom nezahusťuje nahradí múkou. Ochutíme soľou ak je potrebné.
Perkelt z králika v kyslej smotane s nokerlami
Perkelt z králika v kyslej smotane s nokerlami
Zdroj: MatulykMarco
7.
Nokerle - polohruba múka, 1vajce a voda.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MatulykMarco
20.2.2018 11:03 | |
+43 -9
Ďakujem veľmi pekne za to kritizovanie,akoby ste jedli z mojho taniera. Keby že chcem pridám tam aj pomaranč je to moj recept! Presne kvoly takymto nechutnym ludom uz nepridávam recepty 😉
Anonymný nick
16.2.2019 11:04 | |
+5 -9
Mäso sa nikdy nesoli počas úpravy! Pustí šťavu, to áno, ale vyschne! Celý život pracujem v gastronómii a nikdy som nevidela soliť mäso žiadneho kuchára počas varenia, prípadne dusenia... Ma pravdu keď tvrdí, že sa dosala až nakoniec!
Anonymný nick
5.2.2017 21:48 | |
+4 -43
Ešte k haluškám: 30Dg miešanej múky, 1 vajce, asi 2dl vody, 2 Dg masla, sol. Do misky dáme polovicu hrubej a polovicu hladkej múky. Vajce rozhabarkujeme s vodou a so solou, vlejeme do múky a pri miešaní pridáme tolko vody , aby cesto bolo tahavé(nie tuhé a husté.... Vypracované cesto dáme na mokrú dostičku a nožom odkrajujeme malé halušky, ktoré zavárame do vriacej vody osolenej. Varíme asi 2-3 minúty. Potom ich vyberieme a opláchneme studenou vodou , necháme odkvapkat a pomastíme maslom...podávame k masu v omáčke... Vážená gazdinka-skúste si podla mojho receptu urobit králičí perkelt s kyslou smotanou a haluškami- a uvidíte rozdiel...potom možte napísat, že mnanka...to vaše isto nebola mnamka...
Anonymný nick
5.2.2017 21:26 | |
+19 -46
Mladá 26 ročná gazdinka napriek svojej snahe dobre varit- nevarí možno zle, ale isto varí nezdravo: Ak mám už aj v názve Perkelt králičí v kyslej smotane, nechápem, prečo zmiešava kyslú so sladkou smotanou...to je na 2 veci-na prd a na hov.. Sol uvádza ako poslednú podla chuti...sol sa nedáve iba z dovodu slanšej chuti...ale hlavne aby masko pustilo štavu zo seba...tá sa dáva u králika ako prvá do masa ...olej na upraženie cibulky...olej uplne pokazí chut králičieho masa...treba dat masti...však tam nejde kilo...bobkový list...a to koli čomu? Solamil...namiesto múky...úplne na prd...treba použit múku so smotanou...kyslou. masový bujon..preboha...ved robíš králičie masko...masový bujon sa báva do polievok...ak nemám zeleninu...maslo...koli čomu? poprášime paprikou, ked sa maso pouzatvára...milá gazdinka, paprika sa dáva, ked sa už smaží cibulka...a maso sa už dáva do opraženej cibulky s paprikou...ked je maso uzavreté, už nemá význam poprašovat paprikou..základ je sol na masko vopred, nech pustí štavu...ako aj papriku treba vopred dat...a nie potom...múka so smotanou urobí zahustenie...salomylom nebudem chémiou kazit chut masa....úplne skomolený recept...vážená