Rebarborová torta s tvarohom
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
polohrubá múka
200
g
práškový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
200
g
Hera maslova prichuť
4
ks
vaječný žĺtok
Krém:
750
g
plnotučný tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový puding v prášku
2
ks
vajce
250
g
rebarbora (stonky)
100
g
trstinový cukor
postup
Ak chcete svojich blízkych prekvapiť vynikajúcimi rebarborovými dobrotami, nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré pre vás pripravila Elly – ambasádorka značky Hera.
1.
Múku premiešajte s práškom do pečiva a práškovým cukrom. Pridajte žĺtky a vychladenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Vypracujte pevné, nelepivé cesto a nechajte ho minimálne hodinu odpočinúť v chladničke.
2.
Cesto rozdeľte na tri diely. Jeden z nich vráťte do chladničky. Zvyšné dva spojte a pripravte si základ do formy.
3.
Dno tortovej formy s priemerom 25 centimetrov si vyložte papierom na pečenie. Ten do formy pekne privrite. Boky vymažte rastlinnou tukovou nátierkou Hera a vysypte polohrubou múkou.
4.
Pripravené cesto rozvaľkajte do kruhu a dajte do formy. Cesto by malo zakryť dno i boky formy, až po horný okraj. Cesto rozprestrite prstami a dno poprepichujte vidličkou.
5.
Rebarborové stonky olúpte, nakrájajte na malé kúsky, dajte spolu s cukrom do hrnca a nechajte povariť domäkka. Potom nechajte vychladnúť.
6.
Všetky suroviny na krém, vrátane vychladnutej rebarbory, dajte do misy robota a pomocou metly na šľahanie vyšľahajte krém. Rebarbora sa pri šľahaní rozpadne na malé kúsky.
7.
Hotový krém (bez hrudiek, vyšľahaný dohladka) vlejte do tortovej formy na základ z cesta. Povrch uhlaďte. Formou niekoľkokrát buchnite o pracovnú dosku, aby sa z cesta dostal von prebytočný vzduch.
8.
Zvyšok cesta z chladničky nastrúhajte na hrubom strúhadle. Týmito kúskami posypte povrch torty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.