Krkovička s omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
bravčová krkovička
trochu
olej
3
strúčiky
prelisovaný cesnak
ks
korenie
1
ks
vajce
1
PL
plnotučná horčica
1
téglik
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
postup
Krkovička je pečená v rúre a z výpeku spravená omáčka. Priznám sa že som to skúsila prvý krát podľa seba 😉
1.
Krkovičku narežeme na veľke rezne a trošku ich potrieme olejom.
2.
Pridame korenie (u mna cerv.paprika a peper) poukladame na plech a nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
3.
Zalejeme vriacou vodou ale nie aby maso plavalo. Zakryjeme alobalom pečieme hodinku. Potom polku smotany polejeme maso a odkryjeme pecieme cca 15min
4.
Odoberieme kusy masa z plechu a vypek vlejeme do hrnca. V miske vyslahame vajicko s ostatnou smotanou a horcicou. Pridame do omacky a povarime. Odstavime. Na koniec pridame platocek masla a miesame kym sa nerozpusti.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.