Pridať recept

Cícerová polievka

ingrediencie

300 g
cícer
4 ks
mrkva
1 ks
väčší zemiak
1 ks
cibuľa veľká
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
olej
ks
kari korenie
ks
mleté čierne korenie
ks
drvená rasca
1,5 litre
zeleninový vývar
5 lístky
medvedí cesnak
ks
soľ

postup

1.
Cicer umyjeme a na noc namočime do vody. Na druhy deň ho uvarime v tlakovom hrnci cca 30minut.
 
2.
Nakrajanu cibuľku a pretlačeny cesnak opražime na oleji. Pridame kari, korenie a rascu podľa chuti. Spolu opekáme, potom pridame nakrajanu mrkvu, zemiak a zalejeme vyvarom. Podľa chuti osolime.
3.
Keď je mrkva akurat pridame 2/3 uvareneho ciceru. Polievku zmixujeme do hladka a zmiešame so zvyšnym cicerom. Nakoniec dochutime medvedim cesnakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať