Pridať recept

Pikantný rebarborový koláč

12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

300 g
hladká múka
1,5 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
250 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
250 ks
polotučný tvaroh

Na ovocnú náplň:

500 g
rebarbora
250 g
čerstvé alebo zmrazené červené ríbezle
1 balíček
Puding Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
250 ml
nektár z čiernych ríbezlí
50 g
cukor

Na pudingový krém:

1 balíček
Puding Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou
200 ml
mlieko

Na posypanie:

2 balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 15 minút
 
2.
Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť.
3.
Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm.
4.
Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 40 minút
5.
Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná náplň dostatočne stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
Orechová torta s karamelovo-kávovou náplňou
Recepty na najkrémovejšie torty, takéto nenájdete ani vo vychýrenej cukrárni!
Vynikajúce sladké torty s najchutnejšími plnkami. Vyskúšajte si ich ľahkú prípravu a potešte svoju mamičku...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Nepečený cheesecake pre zamilovaných
3 jednoduché dezerty ku Dňu matiek!
Potešte svoju lepšiu polovičku nenáročným dezertom od srdca. A zapojte aj deti!