Pridať recept

Rebarborový koláč

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

60 g
strúhaný kokos
300 g
rebarbora
250 g
hladká múka
20 g
preosiate kakao
1,5 balíčky
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
100 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 štipka
soľ
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
3 ks
vajce
4 PL
mlieko

Na náplň:

150 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
40 g
strúhaný kokos

Na ozdobenie:

250 g
očistené jahody
2 PL
jahodový džem
2 PL
voda

postup

1.
Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
 
2.
V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút
3.
Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút
4.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
5.
Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.