Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový koláč

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

60 g
strúhaný kokos
300 g
rebarbora
250 g
hladká múka
20 g
preosiate kakao
1,5 balíčky
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
100 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 štipka
soľ
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
3 ks
vajce
4 PL
mlieko

Na náplň:

150 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
40 g
strúhaný kokos

Na ozdobenie:

250 g
očistené jahody
2 PL
jahodový džem
2 PL
voda

postup

1.
Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
2.
V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút
3.
Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút
4.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
5.
Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.