Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový koláč

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

60 g
strúhaný kokos
300 g
rebarbora
250 g
hladká múka
20 g
preosiate kakao
1,5 balíčky
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
100 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 štipka
soľ
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
3 ks
vajce
4 PL
mlieko

Na náplň:

150 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
40 g
strúhaný kokos

Na ozdobenie:

250 g
očistené jahody
2 PL
jahodový džem
2 PL
voda

postup

1.
Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
2.
V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút
3.
Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút
4.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
5.
Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...