Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový mramorovaný koláč

ingrediencie

Na cesto:

1 balíček
Bábovka Dr.Oetker
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
2 ks
vajce
350 ml
mlieko
1 PL
kakao
1 PL
mlieko na tmavé cesto

Na náplň:

600 g
jahody
1 balíček
Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
300 ml
mlieko

Na želé:

1 balíček
Tortové želé červené Dr.Oetker
2 PL
cukor
250 ml
voda

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni s maslom alebo margarínom, vajcami a mliekom.
2.
Jednu tretinu cesta zafarbíme preosiatym kakaom a 1 PL mlieka. Svetlé cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Tmavé cesto vylejeme na povrch a pomocou vidličky urobíme mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 35 minút
3.
Odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
4.
Korpus položíme na tortový podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
5.
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu a rozotrieme na korpus. Na povrch krému naukladáme jahody.
6.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, pomocou štetca ním potrieme jahody a necháme zatuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.