Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľová krémová polievka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
zemiaky
šampiňóny
smotana na šľahanie
maslo
žĺtok
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
chlebové krutóny
petržlenová vňať

postup

sezóna špargle začína, treba ju využiť

1.
špargľu očistíme škrabkou na zeleninu, ja si špargľu delím na tri časti, drevnaté konce vyhodím alebo z nich uvarím vývar, na polievku použijem strednú časť a najlepšiu vrchnú časť použijem na iné jedlo
3.
keď sú mäkké polievku rozmixujeme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme asi 10-15 minút
4.
polievku odstavíme a keď trochu vychladne pridáme smotanu v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, pridáme mleté čierne korenie a muškátový oriešok, vrátime na oheň a za stáleho miešania prevaríme a hneď odstavíme na záver pridáme kúsok masla, ochutnáme a ak treba dochutíme soľou, korením
5.
podávame s chlebovými krutónmi, petrželkou a muškátovým orieškom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...