Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľová krémová polievka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
zemiaky
šampiňóny
smotana na šľahanie
maslo
žĺtok
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
chlebové krutóny
petržlenová vňať

postup

Sezóna špargle začína, treba ju využiť!

1.

Špargľu očistíme škrabkou na zeleninu, ja si špargľu delím na tri časti, drevnaté konce vyhodím alebo z nich uvarím vývar, na polievku použijem strednú časť a najlepšiu vrchnú časť použijem na iné jedlo.

3.

Keď sú mäkké, polievku rozmixujeme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme asi 10-15 minút.

4.

Polievku odstavíme a keď trochu vychladne, pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, pridáme mleté čierne korenie a muškátový oriešok, vrátime na oheň a za stáleho miešania prevaríme a hneď odstavíme na záver pridáme kúsok masla, ochutnáme a ak treba dochutíme soľou, korením.

5.

Podávame s chlebovými krutónmi, petrželkou a muškátovým orieškom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...