Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špargľová krémová polievka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
zemiaky
šampiňóny
smotana na šľahanie
maslo
žĺtok
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
chlebové krutóny
petržlenová vňať

postup

sezóna špargle začína, treba ju využiť

1.
špargľu očistíme škrabkou na zeleninu, ja si špargľu delím na tri časti, drevnaté konce vyhodím alebo z nich uvarím vývar, na polievku použijem strednú časť a najlepšiu vrchnú časť použijem na iné jedlo
3.
keď sú mäkké polievku rozmixujeme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme asi 10-15 minút
4.
polievku odstavíme a keď trochu vychladne pridáme smotanu v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, pridáme mleté čierne korenie a muškátový oriešok, vrátime na oheň a za stáleho miešania prevaríme a hneď odstavíme na záver pridáme kúsok masla, ochutnáme a ak treba dochutíme soľou, korením
5.
podávame s chlebovými krutónmi, petrželkou a muškátovým orieškom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...