Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špargľová krémová polievka

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
zemiaky
šampiňóny
smotana na šľahanie
maslo
žĺtok
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
chlebové krutóny
petržlenová vňať

postup

Sezóna špargle začína, treba ju využiť!

1.

Špargľu očistíme škrabkou na zeleninu, ja si špargľu delím na tri časti, drevnaté konce vyhodím alebo z nich uvarím vývar, na polievku použijem strednú časť a najlepšiu vrchnú časť použijem na iné jedlo.

3.

Keď sú mäkké, polievku rozmixujeme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a povaríme asi 10-15 minút.

4.

Polievku odstavíme a keď trochu vychladne, pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, pridáme mleté čierne korenie a muškátový oriešok, vrátime na oheň a za stáleho miešania prevaríme a hneď odstavíme na záver pridáme kúsok masla, ochutnáme a ak treba dochutíme soľou, korením.

5.

Podávame s chlebovými krutónmi, petrželkou a muškátovým orieškom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...