Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná špargľa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
údená prerastená slanina
tvrdý syr
smotana kyslá
vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vajce na tvrdo

postup

Pre milovníkov špargle je toto jedlo klasika.

2.

Špargľu očistíme, najlepšie škrabkou na zeleninu...ja to robím tak, že si špargľu položím na dosku a od hlavičky až po spodok škrabkou oškriabem drevnaté časti, mám tak istotu, že sa mi krehká špargľa nezlomí. Drevnatý spodok odrežeme, môžeme z neho uvariť vývar.

3.

Špargľu zarovnáme podľa veľkosti zapakacej misky a dáme ju do vriacej osolenej vody asi na 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať, každú špargľu zabalíme do tenkého plátku slaninky a poprekladáme tvrdým syrom, alebo syr poukladáme na vrch.

4.

V kyslej smotane rozmiešame vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme špargľu.

5.

Dáme piecť na 200°C asi na 25 minút, na záver ešte môžeme posypať nastrúhaným syrom a už len zapečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...