Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekaná špargľa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
údená prerastená slanina
tvrdý syr
smotana kyslá
vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vajce na tvrdo

postup

pre milovníkov špargle je toto jedlo klasika

2.
Špargľu očistíme, najlepšie škrabkou na zeleninu... ja to robím tak, že si špargľu položím na dosku a od hlavičky až po spodok škrabkou oškriabem drevnaté časti, mám tak istotu, že sa mi krehká špargľa nezlomí... drevnatý spodok odrežeme, môžeme z neho uvariť vývar
3.
špargľu zarovnáme podľa veľkosti zapakacej misky a dáme ju do vriacej osolenej vody asi na 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať, každú špargľu zabalíme do tenkého plátku slaninky a poprekladáme tvrdým syrom, alebo syr poukladáme na vrch
4.
v kyslej smotane rozmiešame vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme špargľu
5.
dáme piecť na 200°C asi na 25 minút, na záver ešte môžeme posypať nastrúhaným syrom a už len zapečieme
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...