Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná špargľa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
údená prerastená slanina
tvrdý syr
smotana kyslá
vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vajce na tvrdo

postup

Pre milovníkov špargle je toto jedlo klasika.

2.

Špargľu očistíme, najlepšie škrabkou na zeleninu...ja to robím tak, že si špargľu položím na dosku a od hlavičky až po spodok škrabkou oškriabem drevnaté časti, mám tak istotu, že sa mi krehká špargľa nezlomí. Drevnatý spodok odrežeme, môžeme z neho uvariť vývar.

3.

Špargľu zarovnáme podľa veľkosti zapakacej misky a dáme ju do vriacej osolenej vody asi na 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať, každú špargľu zabalíme do tenkého plátku slaninky a poprekladáme tvrdým syrom, alebo syr poukladáme na vrch.

4.

V kyslej smotane rozmiešame vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme špargľu.

5.

Dáme piecť na 200°C asi na 25 minút, na záver ešte môžeme posypať nastrúhaným syrom a už len zapečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...