Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekaná špargľa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
údená prerastená slanina
tvrdý syr
smotana kyslá
vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vajce na tvrdo

postup

pre milovníkov špargle je toto jedlo klasika

2.
Špargľu očistíme, najlepšie škrabkou na zeleninu... ja to robím tak, že si špargľu položím na dosku a od hlavičky až po spodok škrabkou oškriabem drevnaté časti, mám tak istotu, že sa mi krehká špargľa nezlomí... drevnatý spodok odrežeme, môžeme z neho uvariť vývar
3.
špargľu zarovnáme podľa veľkosti zapakacej misky a dáme ju do vriacej osolenej vody asi na 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať, každú špargľu zabalíme do tenkého plátku slaninky a poprekladáme tvrdým syrom, alebo syr poukladáme na vrch
4.
v kyslej smotane rozmiešame vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme špargľu
5.
dáme piecť na 200°C asi na 25 minút, na záver ešte môžeme posypať nastrúhaným syrom a už len zapečieme
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...