Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zapekaná špargľa

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

špargľa
údená prerastená slanina
tvrdý syr
smotana kyslá
vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vajce na tvrdo

postup

Pre milovníkov špargle je toto jedlo klasika.

2.

Špargľu očistíme, najlepšie škrabkou na zeleninu...ja to robím tak, že si špargľu položím na dosku a od hlavičky až po spodok škrabkou oškriabem drevnaté časti, mám tak istotu, že sa mi krehká špargľa nezlomí. Drevnatý spodok odrežeme, môžeme z neho uvariť vývar.

3.

Špargľu zarovnáme podľa veľkosti zapakacej misky a dáme ju do vriacej osolenej vody asi na 5 minút, vyberieme a necháme odkvapkať, každú špargľu zabalíme do tenkého plátku slaninky a poprekladáme tvrdým syrom, alebo syr poukladáme na vrch.

4.

V kyslej smotane rozmiešame vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme špargľu.

5.

Dáme piecť na 200°C asi na 25 minút, na záver ešte môžeme posypať nastrúhaným syrom a už len zapečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...