Pridať recept

Torta kráľa zvierat

ingrediencie

Na cesto:

150 g
mäkké maslo alebo margarín
150 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
5 ks
vaječný žĺtok
100 g
rozpustená čokoláda na varenie
5 ks
vaječný bielok
90 g
hladká múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
100 g
mleté orechy

Na náplň:

1 balíček
krémová nápln vanilková Dr Oetker
300 g
mäkké maslo
1 balíček
Poleva tmavá Dr.Oetker
3 PL
práškový cukor
250 ml
mlieko

Na ozdobenie:

1/2 balíček
Poleva tmavá Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 45 minút
 
2.
Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
3.
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať