Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové stehno s wasabi kašou

ingrediencie

1 PL
bravčová masť
1 ks
cibuľa
500 g
bravčové stehno
3 strúčiky
cesnak
1 PL
sójová omáčka
1/2 ks
citrón
1 hrsť
petržlenová vňať
1 ks
čili papričky
soľ
mleté čierne korenie
6 ks
zemiak
1 PL
maslo
1 dl
mlieko
2 KL
wasabi pasta

postup

1.
Na masti speníme cibuľku. Potom pridáme nakrájané bravčové stehno na tenké plátky a poriadne orestujeme.
2.
Pridáme nakrájané strúčiky cesnaku , podlejeme 2 dl vody, prilejeme 1 PL sójovej omáčky a šťavu z polovice citróna.
4.
Dusíme pod pokrievkou minimálne 30 minút až do úplného zmäknutia. Na záver pridáme čili papričku.
5.
Potom uvaríme zemiaky v osolenej vode do mäkka, vodu scedíme a pridáme 1 PL masla, 1 dl mieka a rozmixujeme.
6.
Ochutíme sójovou omáčlkou a wasabi pastou podľa chuti.
7.
Keď je mäsko mäkké, primiešame doňho nasekanú petržlenovú vňať a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...