Medovo-rozmarínový chlieb
1
porcia
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
ml
olivový olej
500
ml
grécky biely jogurt
3
ks
vajce
1
vetvička
rozmarínu
250
g
krupicový cukor
310
g
hladká múka
1/2
ks
prášok do pečiva
1/2
ČL
jedlá sóda
1
štipka
muškátový orech mletý
350
g
práškový cukor
75
ml
med
postup
Chlieb, ktorý si pripravíte v pohodlí domova. Môžete ho jesť samostatne alebo potrieť maslom.
1.
Rúru si predhrejte na teplotu 180 °C. Formu na chlieb vymažte olejom a vysypte múkou.
2.
V mise kuchynského robota KitchenAid si pomocou balónovej metly rozmixujte olej, jogurt a vajcia.
3.
Zmes šľahajte, kým sa všetko nespojí v jednoliatu hmotu, potom pridajte rozmarín a všetky ostatné sypké ingrediencie.
4.
Šľahajte na rýchlostný stupeň 4 po dobu dvoch minút, kým sa všetko skutočne krásne nespojí do hladkej krémovej konzistencie.
5.
Hotové cesto potom vlejte do pripravenej formy a pečte cca 50 minút.
6.
Po upečení chlebík vyklopte z formy a nechejte vychladnúť Po vychladnutí ho potrite pripravenou polevou, ktorú vytoríte zmiešaním:
350 g práškového cukru
150 g bieleho gréckeho jogurtu
75 ml medu
7.
Polevy vám krásne vsiakne do vnútra chlebíka a celý ho dochutí.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.