Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čína šalát

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
olej
čína korenie
soľ

Dresing

1 téglik
smotana kyslá
1 PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
5 ČL
majonéza
3 strúčiky
cesnak
nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
citrónová šťava
kari korenie

Zelenina

1 ks
čínska kapusta
10 ks
cherry paradajky
1 ks
paprika
kukurica
2 ks
cibuľka jarná

postup

Kedže nás Gyros šalát nijak neoslovil zhotovila som šalát s inou chuťou a výsledok bol prekvapujúci.

1.
Jeden pár kuracích pŕs ( teda 2ks ) nakrajame na malé kocky. Na panvicu nalejeme trošku oleja (ja dávam kokosový ale kludne aj obyčajny). Prudko kuracie opečenie z každej strany. Nepodlievame! Vždy miešame. Ked sa maso opecie posypeme čina korením a opekame 8minut.
2.
Odstavíme,osolime a dame ho do sytka na precedzovanie nech zvysok oleja stečie a maso sa vychladí.
3.
Medzi tým ako chladne namiešame dresingy. Kyslú smotanu (veľku) rozdelime do dvoch misiek tak aby bolo bolo v jednej viac a v jednej menej. Do tej co je menej (u mna to je na pravo) pridame 5lyziciek majonezy. Zamiešame vydlickou a posypeme kari (netreba to prehnat) korenim,pridame sol,peper a pokvapkame citronom.
4.
Do druhej smotany pridame lyzicu tatarky halmans,prelisujeme cesnak a pridáme pažitku. Obe dresingy dame do chladnicky.
5.
Činsku kapustu natrháme na malé kúsky. Cherry paradajky pokrajame na 4casti a papriku na kocky. Jarnu cibulku na krúžka.
6.
Vrstvíme: * činska kapusta * paradajky * dresing cesnakovy * kuracie * cibulku * papriku * dresing kari * kukurica * kapusta Na ozdobenie par kuskov masa,jarna cibulka,cherry paradajka a par kvapiek dresingu cesnakoveho (to som len vyskrabala misku)
7.
Nie je nutne davat salat do chladnicky moze sa ihned konzumovat.
8.
Dolezite: pomer surovin je na jednu veľku sklenenu nádobu alebo 4ks takych malych ako mam ja. Cherry paradajky su ukladane len o stenu nadoby (sklo) do stredu som dala par kuskou kapusty. To iste ked som ukladala cibulku a papriku. Na stred som dala kapustu. Nepridavajte viac cibule,paradajok alebo papriky. Ukladajte len naokolo. Pri pridavani dresingu sa treba trosku pohrat s malou lyzickou aby sa dresing dostal vsade rovnomerne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Beatrice008
12.1.2017 10:37 | |
+0 -0
ako uložím recept, poraďte mi, ďakujem
MatulykMarco
19.1.2017 09:14 | |
+0 -1
Da sa ulozit kuchara hned pod titulnou fotkou
wwwpapulka
24.6.2016 13:34 | |
+7 -1
Páči sa mi , ako je krásne naservírovaný, už len za to dávam palec hore :o)))
hanina65
29.5.2016 08:59 | |
+3 -5
všetko ok ...ale vidlička s ypsilonom? prosím nieeeeeeeeeeee ,opravte si to :-)
MatulykMarco
2.6.2016 18:47 | |
+0 -1
Nieviem to opravit uz 😯
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...