Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čína šalát

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
olej
čína korenie
soľ

Dresing

1 téglik
smotana kyslá
1 PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
5 ČL
majonéza
3 strúčiky
cesnak
nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
citrónová šťava
kari korenie

Zelenina

1 ks
čínska kapusta
10 ks
cherry paradajky
1 ks
paprika
kukurica
2 ks
cibuľka jarná

postup

Kedže nás Gyros šalát nijak neoslovil zhotovila som šalát s inou chuťou a výsledok bol prekvapujúci.

1.
Jeden pár kuracích pŕs ( teda 2ks ) nakrajame na malé kocky. Na panvicu nalejeme trošku oleja (ja dávam kokosový ale kludne aj obyčajny). Prudko kuracie opečenie z každej strany. Nepodlievame! Vždy miešame. Ked sa maso opecie posypeme čina korením a opekame 8minut.
2.
Odstavíme,osolime a dame ho do sytka na precedzovanie nech zvysok oleja stečie a maso sa vychladí.
3.
Medzi tým ako chladne namiešame dresingy. Kyslú smotanu (veľku) rozdelime do dvoch misiek tak aby bolo bolo v jednej viac a v jednej menej. Do tej co je menej (u mna to je na pravo) pridame 5lyziciek majonezy. Zamiešame vydlickou a posypeme kari (netreba to prehnat) korenim,pridame sol,peper a pokvapkame citronom.
4.
Do druhej smotany pridame lyzicu tatarky halmans,prelisujeme cesnak a pridáme pažitku. Obe dresingy dame do chladnicky.
5.
Činsku kapustu natrháme na malé kúsky. Cherry paradajky pokrajame na 4casti a papriku na kocky. Jarnu cibulku na krúžka.
6.
Vrstvíme: * činska kapusta * paradajky * dresing cesnakovy * kuracie * cibulku * papriku * dresing kari * kukurica * kapusta Na ozdobenie par kuskov masa,jarna cibulka,cherry paradajka a par kvapiek dresingu cesnakoveho (to som len vyskrabala misku)
7.
Nie je nutne davat salat do chladnicky moze sa ihned konzumovat.
8.
Dolezite: pomer surovin je na jednu veľku sklenenu nádobu alebo 4ks takych malych ako mam ja. Cherry paradajky su ukladane len o stenu nadoby (sklo) do stredu som dala par kuskou kapusty. To iste ked som ukladala cibulku a papriku. Na stred som dala kapustu. Nepridavajte viac cibule,paradajok alebo papriky. Ukladajte len naokolo. Pri pridavani dresingu sa treba trosku pohrat s malou lyzickou aby sa dresing dostal vsade rovnomerne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Beatrice008
12.1.2017 10:37 | |
+1 -0
ako uložím recept, poraďte mi, ďakujem
MatulykMarco
19.1.2017 09:14 | |
+0 -2
Da sa ulozit kuchara hned pod titulnou fotkou
wwwpapulka
24.6.2016 13:34 | |
+7 -1
Páči sa mi , ako je krásne naservírovaný, už len za to dávam palec hore :o)))
hanina65
29.5.2016 08:59 | |
+3 -5
všetko ok ...ale vidlička s ypsilonom? prosím nieeeeeeeeeeee ,opravte si to :-)
MatulykMarco
2.6.2016 18:47 | |
+0 -1
Nieviem to opravit uz 😯
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...