Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bazový sirup

ingrediencie

20 ks
kvet čiernej bazy
750 ml
voda
1 kg
cukor
3 balíčky
Kyselina citrónová Dr.Oetker
1 štipka
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker

postup

1.
Kvety čiernej bazy namočíme do studenej vody a necháme na papierovej utierke odkvapkať. Pomocou nožničiek odstrihneme silnejšie časti stoniek.
2.
Vo veľkom hrnci prevaríme vodu s cukrom. Hrniec odstavíme zo sporáka a vmiešame kyselinu citrónovú s pomôckou na konzervovanie. Pridáme očistené kvety, prikryjeme pokrievkou a uložíme na 5 dní do chladničky.
3.
Sirup scedíme a ešte krátko povaríme asi 1 minútu. Plníme do fľašiek, uzavrieme viečkom a uložíme do chladničky.
4.
Sirup riedime pitnou vodou podľa chuti.
5.
TIP: Do bazového nápoja môžeme pridať citrón a ľadovú drvinu. Získame tak vynikajúci osviežujúci nápoj na letné dni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.