Pridať recept

Paradajkové čatní s višňami

ingrediencie

400 g
višne
300 g
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
červena feferónka
250 ml
balzamikový ocot
400 g
lúpané paradajky
140 g
paradajkový pretlak
4 PL
posekaná petržlenová vňať
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne korenie
1 balíček
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker

postup

1.
Višne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Feferónku očistíme a nakrájame na veľmi drobné kocky.
 
2.
Višne, cibuľu, cesnak, feferónku, ocot, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie dobre premiešame v hrnci s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút, pričom občas premiešame.
3.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného čatní. Pokiaľ je po vychladnutí nedostatočne tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4.
Ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov. Zavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
5.
TIP: Čatní chutí výborne so všetkými druhmi mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať