Pridať recept

Piškótový múčnik s rebarborou.

6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
ks
polohrubá múka
ks
práškový cukor
1 ks
vanilínový cukor
1 ks
škoricový cukor
1 dl
mlieko
1 dl
olej
500 g
rebarbora
ks
čokolády na poliatie
1 ks
prášok do pečiva

postup

1.
Vajcia si odvážime (aj so škrupinou), koľko vážia vajcia, toľko navážime práškového cukoru a toľko polohrubej múky.
 
2.
Žĺtka dobre vymiešame s práškovým cukrom , postupne pridávame olej, potom postupne pridávame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.
3.
Cesto vylejeme na pomastený , múkou posypaný plech . Na cesto poukladáme rebarboru pokrájanú na kúsky, posypeme vanilínovým a škoricovým cukrom . (ak je rebarbora veľmi kyslá , môžeme kúsky rebarbory zaliať na malú chvíľu vriacou vodou .Potom ju necháme odkapať, a až tak ukladáme na cesto).
4.
Pečieme na 180 stupňoch cca 25 minút.
5.
Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou , poprípade len pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať