Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Losos so zelerovým pyré

ingrediencie

Losos:

800 g
losos s kožou
100 g
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
bylinky (bazalka, rozmarín...)
trochu
olej/maslo

Zelerové pyré:

1 ks
zeler
100 g
plesňový syr
trochu
maslo
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ

Na ozdobu:

podľa chuti
čerstvá bazalka
podľa chuti
mrkva postrúhaná na nite
podľa chuti
zelené fazuľky

postup

Recept pochádza z populárnej kuchárskej TV šou a túto pochúťku pripravoval Vilo Habo a Dávid Habo.

1.
Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre.
2.
Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré.
3.
Podávame: Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?