Pridať recept

Hovädzí flank steak s gratinovanými zemiakmi a grilovanou cuketou

Hovädzí flank steak s gratinovanými zemiakmi a grilovanou cuketou
Zdroj: Electrolux_recept

ingrediencie

800 g
vyzretý hovädzí pupok
1 kg
zemiaky
500 ml
smotana
2 ks
cuketa
ks
olivový olej
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie

postup

1.
Ošúpané zemiaky nakrájame na čo najtenšie plátky, vložíme do zapekacej nádoby s vyššími okrajmi a premiešame so smotanou a štipkou soli a korenia. Nádobu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry nastavenej na funkciu Vlhký horúci vzduch 170 °C, čas 110 minút. Potom zemiaky ešte 15 minút dopekáme odkryté, aby získali zlatistú kôrku.
 
2.
Hovädzí flank steak vyberieme z chladničky aspoň pol hodiny pred prípravou. Mäso z oboch strán osolíme
a okoreníme a sprudka orestujeme na rozpálenej panvici s kvapkou olivového oleja.
3.
Steak preložíme na plech, do jeho stredu zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 60 °C. Po upečení necháme mäso niekoľko minút odpočívať. Medzitým nakrájame na kolieska cuketu, osolíme ju a orestujeme na olivovom oleji.
4.
Flank steak nakrájame na plátky a podávame s gratinovanými zemiakmi a cuketou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
rúra
Sladké a slané rýchle pochúťky á la Miriam Kalisová
„Rýchlovky sú jedlo, ktoré sa pripraví za pár minút, ale zároveň má nápad, je svieže, chutné a majú...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...