Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rebarborový koláč s drobenkou

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 stonky
rebarbora
2 šálky
trstinový cukor
1 šálka
polohrubá múka
1/2 šálka
špaldová hladká múka
125 g
maslo
3 ks
vajce
1/2 šálka
pomarančový džús

Drobenka

50 g
rozpustené maslo
50 g
cukor
50 g
orechy vlašské
50 g
špaldová hladká múka

postup

Možno ste nevedeli, že rebarbora má aj nepriaznivé účinky, nie je vhodná pre žlčnikárov, ladvinárov tehotné ženy pretože obsahuje veľké množstvo kyseliny šťavelovej. Dobrá správa ale je, že nepriaznivé účinky tlmia mliečne výrobky. Preto je dobré k takémuto koláčiku piť mlieko. Rebarbora má samozrejme aj priaznivý vplyv na naše zdravie - na krvný obeh, je močopudná, posilňuje svaly, kosti, nervy, pokožku a vlasy.

1.
múku polohrubú, špaldovú, 1 šálku cukru premiešame, pridáme zmäknuté maslo, 3 žĺtky, džus a vymiešame cesto, nakoniec pridáme sneh z bielkov
2.
stonky rebarbory ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, vložíme do misky, posypeme 1 šálkou cukru a necháme postáť
3.
cesto vylejeme na menší, hlboký plech, navrch rozložíme rebarboru a výdatne posypeme drobenkou. Drobenku si pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do misky a prstami pospájame do hrudiek
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sten12
16.4.2017 22:08 | |
+0 -0
Dnes som kolacik robila (trosicku som par veci pozmenila), bol vyborny, no chcela som sa spytat, ci do cesta nepatri aj prasok do peciva, lebo trosicku by mu neuskodilo, keby sa "nafukol".
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...