Pridať recept

Ananásový koláč z ovsených vločiek a tofu krémom

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1 ks
vajce
2 ks
vaječný bielok
130 g
ovsené vločky mleté
140 g
sójový jogurt
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
škorica mletá
2 PL
med

Tofu krém:

150 g
tofu biele
1 PL
med
3 PL
ananásová šťava
1 konzerva
ananás

postup

1.
Žĺtko vymiešame s medom a jogurtom. Potom pridáme pomleté ovsené vločky, škoricu a kypriaci prášok. Bielka vyšľaháme dotuha a pomaly primiešame ku zmesi. Cesto vylejeme na malý plech, ktorý sme si vystlali pečiacim papierom.
 
2.
Tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra. Pridáme ananásovú šťavu z konzervy a med. Všetko spolu vymiešame na hladký krém. Ananás nakrájame na malé kusy a zmiešame s krémom.
3.
Tofu ananásový krém natrieme na cesto a uhladíme. Koláč pečieme pri teplote 175 stupňov cca 30 minút. Necháme ho poriadne vychladnúť, aby krém na vrchu zatuhol. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať