Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablková bábovka

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Piškóta:

3 ks
vajce
90 g
kryštálový cukor
1 PL
vlažná voda
90 g
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva

Náplň:

1000 g
jablká očistené
3 PL
kryštálový cukor
3 ks
klinčeky
1 ks
celá škorica
1 PL
šťava z citróna
1 balíček
čokoládový puding
1 balíček
puding vanilkový
400 ml
voda

Ostatné:

podľa chuti
hrozienka namočené v rume
podľa chuti
orechy vlašské
podľa chuti
čokoládová poleva

postup

Veľmi chutná a šťavnatá bábovka.

1.
Piškóta: Bielky spolu s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne zašľaháme žĺtky a vodu, nakoniec už len zamiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy, ja som použila bábovkovú formu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C asi 20-22 minút. Vychladnutú piškótu rozkrojíme na 3 časti.
2.
Jablková plnka: Jablká očistíme a spolu s klinčekmi, škoricou, citrónovou šťavou a cukrom dusíme pod pokrievkou, môžeme pridať trochu vody. Keď sú jablká udusené, vyberieme klinčeky aj škoricu a pučítkom na zemiaky jablká popučíme na kašu.
3.
Jablkovú kašu rozdelíme do dvoch kastrólov. Do jedného pridáme vanilkový puding rozmiešaný v 200 ml vody a do druhého čokoládový puding rozmiešaný v 200 ml vody. Uvaríme do zhustnutia a necháme mierne vychladnúť.
4.
Do tej istej formy, v ktorej sme piekli piškótu, dáme jeden diel piškóty a naň dáme hrozienka namočené v rume, potom dáme vrstvu jablkovo-vanilkovej hmoty, posypeme orechami, dáme druhý diel piškóty, na to jablkovo-čokoládovú hmotu.
5.
Zakryjeme tretím dielom piškóty. Ja som si formu pre istotu vystlala fóliou, ale myslím, že to nebolo nutné.
6.
Bábovku dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Na druhý deň vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...