FOTORECEPT: Bábovka s marhuľami
12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
marhule
200
g
HERA maslová
250
g
cukor práškový
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
5
ks
vajcia
300
g
hladká múka
1
PL
aromatizovaná cukrová zmes s pomarančovou príchuťou Kotányi
1
ks
Citronová poleva Dr.Oetker v prášku
3
PL
mlieko do polevy
1
PL
cukrová pomarančová zmes do polevy
trochu
cukrové zdobenie Dr.Oetker
postup
Výborná bábovka s ovocím a pomarančovo-citrónovou polevou. Upiekla som ju neteri Carolinke k meninám a k maturite.
1.
Vajíčka oddelíme, žĺtky, cukor a Heru vymiešame do penista.
3.
Do vymiešanej zmesi pridávame nakrájane ovocie a postupne múku, nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
5.
Sneh pridáme do cesta. Cesto dôkladne premiešame. Prenesieme ho do vymastenej a krupicou vysypanej bábovkovej formy.
6.
Dáme piecť do vyhriatej rúry 176 st. na cca 50 minút. Po upečení necháme ešte bábovku vo forme, potom ju prevrátime, bábovka sama pekne vypadne.
7.
Z citrónovej polevy v prášku spolu s mliekom a pomarančovou cukrovou zmesou urobíme elektrickým šľahačom polevu. Tou upečenú a vychladnutú bábovku polejeme. Nakoniec bábovku ozdobíme farebným cukrovým zdobením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vlastina1952
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.