Pridať recept

Hrušková torta

ingrediencie

280 g
hladká múka
1 ks
vajce
180 g
maslo
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
20 g
práškový cukor
ks
stipka soli
ks
prášok do pečiva Dr.Oetker

Plnka

125 g
maslo
150 g
práškový cukor
3 ks
vajce
200 g
hladká múka
100 g
detská krupica
1 ČL
prášok do pečiva Dr.Oetker
150 ml
mlieko
5 ks
hrušky
2 PL
krupicový cukor
ks
citrónová šťava
ks
škoricový cukor

Orechova posypka

100 g
pomleté orechy
50 g
maslo
50 g
hrubá múka
50 g
kryštálový cukor

postup

1.
Ošúpane hrušky vložíme do vody, ktorú sme ochutili cukrom, citronovou šťavou, a povaríme 3-5 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
 
2.
Múku, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, vajce, práškovy a vynilínový cukor spolu spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozváľkáme do okrúhleho tvaru a vyložíme ním dno i boky vopred vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 26cm.
3.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po jednom primiešame vajcia. Prilejeme mlieko, prisypeme kypriaci prášok, múku s krupicou a vymiešame. Navstvíme na maslové cesto vo forme.
4.
Navrch plnky roložíme hrušky, jemne zatlačíme a posypeme škoricovým cukrom. Povrch posypeme orechovou posýpkou z masla, cukru, múky a orechov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 50-70 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať