Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrušková torta

ingrediencie

280 g
hladká múka
1 ks
vajce
180 g
maslo
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
20 g
práškový cukor
stipka soli
prášok do pečiva Dr.Oetker

Plnka

125 g
maslo
150 g
práškový cukor
3 ks
vajce
200 g
hladká múka
100 g
detská krupica
1 ČL
prášok do pečiva Dr.Oetker
150 ml
mlieko
5 ks
hrušky
2 PL
krupicový cukor
citrónová šťava
škoricový cukor

Orechova posypka

100 g
pomleté orechy
50 g
maslo
50 g
hrubá múka
50 g
kryštálový cukor

postup

1.
Ošúpane hrušky vložíme do vody, ktorú sme ochutili cukrom, citronovou šťavou, a povaríme 3-5 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
2.
Múku, maslo, štipku soli, kypriaci prášok, vajce, práškovy a vynilínový cukor spolu spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozváľkáme do okrúhleho tvaru a vyložíme ním dno i boky vopred vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 26cm.
3.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po jednom primiešame vajcia. Prilejeme mlieko, prisypeme kypriaci prášok, múku s krupicou a vymiešame. Navstvíme na maslové cesto vo forme.
4.
Navrch plnky roložíme hrušky, jemne zatlačíme a posypeme škoricovým cukrom. Povrch posypeme orechovou posýpkou z masla, cukru, múky a orechov. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 50-70 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.