Pridať recept

Focaccia s rozbifom a čerstvou zeleninou

Focaccia s rozbifom a čerstvou zeleninou
Zdroj: Electrolux

ingrediencie

1 kg
nízka roštenka
2 PL
plnotučná horčica
50 ml
worčestrová omáčka
podľa chuti
sušená čili paprička
100 g
majonéza
1/2 ks
hlávka ľadového šalátu
1 zväzok
rukola
100 g
cherry paradajky
1 ks
jarná cibuľka

Focaccia

750 g
hladká múka
20 g
droždie
450 ml
vlažná voda
hrstí
čierne olivy bez kôstky
hrstí
sušené paradajky
trochu
čerstvý rozmarín
štipiek
cukor
trochu
extra panenský olivový olej
trochu
rastlinný olej
podľa chuti
soľ, čierne korenie

postup

1.
V mise zmiešame horčicu, worcesterskú omáčku, štipku sušených čili papričiek a asi 50 ml rastlinného oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením a do marinády naložíme mäso, ktoré sme predtým dôkladne očistili a zviazali kuchynskou niťou do tvaru valčeka. Mäso necháme marinovať v chladničke ideálne do druhého dňa. Pred pečením ho vyberieme a necháme odležať hodinu pri izbovej teplote.
 
2.
Z droždia, štipky cukru a 100 ml vlažnej vody pripravíme kvások. Do misy pridáme preosiatu hladkú múku, kvások, soľ a vymiešame vláčne cesto, do ktorého podľa potreby prilejeme vlažnú vodu. Do cesta pridáme trochu olivového oleja a pokrájané sušené paradajky. Prikryjeme utierkou a necháme minimálne 30 minút kysnúť na teplom mieste. Z cesta potom vytvarujeme tri rovnako veľké bochníčky, ktoré opäť necháme chvíľu kysnúť a potom vyvaľkáme na placky vysoké asi 2 cm. Tie položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a tretíkrát necháme kysnúť pod utierkou. Pred pečením do placiek zapichneme čierne olivy a trochu sušených paradajok a posypeme ich lístkami rozmarínu. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Vlhký horúci vzduch 180 °C, čas 20 – 25 minút.
3.
Naložené mäso vyberieme z marinády a zo všetkých strán orestujeme na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Preložíme na plech, do stredu zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 150 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 60 °C.
4.
Hotový rozbif vyberieme z rúry, odstránime niť a necháme pár minút odpočívať. Výpek z upečeného mäsa zmiešame s majonézou. Focacciu rozdelíme na štyri diely, každý pozdĺžne rozkrojíme a potrieme ochutenou majonézou. Pridáme listy ľadového šalátu, nakrájané paradajky, nasekanú jarnú cibuľku a rukolu. Na zeleninu položíme plátky rozbifu a prikryjeme vrchným dielom pečiva.
5.
Funkcia: Vlhký horúci vzduch / Teplovzdušné pečenie Doplnenie vody do nádržky: Áno Predhrievanie: Áno Teplota: 180 °C / 150 °C Čas prípravy: 20-25 min (focaccia) Vhodná nádoba: Smaltovaný plech Teplotná sonda: 60 °C
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravčový mešec s omáčkou tzatziki
Bravčový mešec na pare s omáčkou tzatziki
Pripravte si rýchle, chutné a jednoduché jedlo ako stvorené na letnú párty. Grécka omáčka tzatziki mu navyše...
Comfort lift
Pri vykladaní riadu už nemusíte cvičiť
Ak bolo pre vás ohnutie sa po každý tanier či pohár v umývačke núteným cvičením, teraz sa tomu ľahko vyhnete.
rúra
Sladké a slané rýchle pochúťky á la Miriam Kalisová
„Rýchlovky sú jedlo, ktoré sa pripraví za pár minút, ale zároveň má nápad, je svieže, chutné a majú...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...