Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodovo-smotanový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
trstinový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
zmäknuté maslo

Náplň:

400 g
kyslá smotana
50 g
trstinový cukor
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2 ČL
vanilková aróma
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Zo surovín spracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme. 2/3 cesta dáme na spodok malého plechu (napr. štvorcový vystlaný papierom na pečenie). Cesto rukou roztláčame po celej ploche. Zvyšok odložíme do chladničky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem jahôd). Vytvoríme tekutý krém, ktorý nalejeme na cesto. Jahody menších kúskov rovnomerne poukladáme na vrch smotanového krému. Zvyšným cestom doplníme vrch koláča, nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 35-40 minút. Pred podávaním necháme koláčik vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.