Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodovo-smotanový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
trstinový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
zmäknuté maslo

Náplň:

400 g
kyslá smotana
50 g
trstinový cukor
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2 ČL
vanilková aróma
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Zo surovín spracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme. 2/3 cesta dáme na spodok malého plechu (napr. štvorcový vystlaný papierom na pečenie). Cesto rukou roztláčame po celej ploche. Zvyšok odložíme do chladničky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem jahôd). Vytvoríme tekutý krém, ktorý nalejeme na cesto. Jahody menších kúskov rovnomerne poukladáme na vrch smotanového krému. Zvyšným cestom doplníme vrch koláča, nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 35-40 minút. Pred podávaním necháme koláčik vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...