Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodovo-smotanový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
trstinový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
zmäknuté maslo

Náplň:

400 g
kyslá smotana
50 g
trstinový cukor
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2 ČL
vanilková aróma
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Zo surovín spracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme. 2/3 cesta dáme na spodok malého plechu (napr. štvorcový vystlaný papierom na pečenie). Cesto rukou roztláčame po celej ploche. Zvyšok odložíme do chladničky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem jahôd). Vytvoríme tekutý krém, ktorý nalejeme na cesto. Jahody menších kúskov rovnomerne poukladáme na vrch smotanového krému. Zvyšným cestom doplníme vrch koláča, nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 35-40 minút. Pred podávaním necháme koláčik vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...