Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodovo-smotanový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
trstinový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
zmäknuté maslo

Náplň:

400 g
kyslá smotana
50 g
trstinový cukor
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2 ČL
vanilková aróma
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Zo surovín spracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme. 2/3 cesta dáme na spodok malého plechu (napr. štvorcový vystlaný papierom na pečenie). Cesto rukou roztláčame po celej ploche. Zvyšok odložíme do chladničky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem jahôd). Vytvoríme tekutý krém, ktorý nalejeme na cesto. Jahody menších kúskov rovnomerne poukladáme na vrch smotanového krému. Zvyšným cestom doplníme vrch koláča, nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 35-40 minút. Pred podávaním necháme koláčik vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...