Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodovo-smotanový koláč

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
trstinový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
200 g
zmäknuté maslo

Náplň:

400 g
kyslá smotana
50 g
trstinový cukor
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2 ČL
vanilková aróma
400 g
čerstvé jahody

postup

1.
Zo surovín spracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme. 2/3 cesta dáme na spodok malého plechu (napr. štvorcový vystlaný papierom na pečenie). Cesto rukou roztláčame po celej ploche. Zvyšok odložíme do chladničky.
2.
Kyslú smotanu zmiešame s ostatnými surovinami (okrem jahôd). Vytvoríme tekutý krém, ktorý nalejeme na cesto. Jahody menších kúskov rovnomerne poukladáme na vrch smotanového krému. Zvyšným cestom doplníme vrch koláča, nastrúhame ho na hrubom strúhadle.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 35-40 minút. Pred podávaním necháme koláčik vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...