Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové karé na víne s duseným kalerábom

3
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 kg
bravčové karé
5 PL
extra panenský olivový olej
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
veľký kaleráb
2 dl
víno biele suché

postup

1.
Bravčové karé nakrájame na tenké plátky a potom na rovnako veľké pásiky. Mäso dáme do misky a zmiešame s korením a olivovým olejom. Necháme postáť aspoň hodinu v chladničke.
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a na troche oleja ju osmažíme dohneda. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak. K osmaženej cibuli pridáme mäso a dusíme prikryté vo vlastnej šťave cca 15 minút.
Zdroj: hanus_prg
3.
Potom mäso podlejeme asi 3 dl vody a na miernom plameni ho dusíme hodinu. Kaleráb si nakrájame na väčšie kocky a 15 minút pred koncom varenia ho pridáme k mäsku.
Zdroj: hanus_prg
4.
Nakoniec prilejeme víno a už len krátko dovaríme. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo uvarenú pohánku. Dobrú chuť!
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...