Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrášková polievka s haluškami

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hrach
1 ks
vajce
4 PL
krupica
2 PL
olej/maslo
1 ČL
mletá sladká paprika
3 ČL
soľ
1 PL
hladká múka
voda

postup

Na oleji alebo masle chvíľku popražíme múku a mletú papriku. Potom dolejeme vodou, pridáme hrášok a podľa chuti osolíme. Keď je hrášok polomäkký, pripravíme si cestíčko na krupicové halušky - zmiešame vajce s krupicou, aby sme dostali polotuhé cesto. Halušky kladieme lyžičkou do polievky, kde sa uvaria. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...