Pridať recept

Ovocné ovsené nanuky

ingrediencie

250 g
mäkký tvaroh
250 g
smotana kyslá
ks
med
2 šálky
čerstvé ovocie

Pražené ovs. vločky

150 g
Emco ovsené vločky
1 PL
med
2 PL
olej/maslo

postup

Pre malých aj veľkých "nanukárov"

1.
Pripravíme si pražené ovsené vločky: med s olejom za stáleho miešania pomaly zahrievame na panvici až zmes začne peniť, voňať a ľahko zlatnúť, potom prisypeme ovsené vločky.
 
2.
Na miernom ohni ich pražíme za stáleho miešania obraciame a premiešavame, najlepšie drevenou varechou, dozlata.
3.
Pre vylepšenie chuti môžeme pri pražení pridať sezamové semienka alebo nahrubo nasekané orechy, prípadne mandle.
4.
Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou a dochutíme medom. Tvorítka na zmrzlinu plníme zmesou tvarohu a smotany, na tenké plátky nakrájaným ovocím a praženými vločkami.
5.
V mrazničke necháme zmraziť najlepšie cez noc.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať