Ovocné ovsené nanuky
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mäkký tvaroh
250
g
smotana kyslá
ks
med
2
šálky
čerstvé ovocie
Pražené ovs. vločky
150
g
Emco ovsené vločky
1
PL
med
2
PL
olej/maslo
postup
Pre malých aj veľkých "nanukárov"
1.
Pripravíme si pražené ovsené vločky: med s olejom za stáleho miešania pomaly zahrievame na panvici až zmes začne peniť, voňať a ľahko zlatnúť, potom prisypeme ovsené vločky.
2.
Na miernom ohni ich pražíme za stáleho miešania obraciame a premiešavame, najlepšie drevenou varechou, dozlata.
3.
Pre vylepšenie chuti môžeme pri pražení pridať sezamové semienka alebo nahrubo nasekané orechy, prípadne mandle.
4.
Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou a dochutíme medom. Tvorítka na zmrzlinu plníme zmesou tvarohu a smotany, na tenké plátky nakrájaným ovocím a praženými vločkami.
5.
V mrazničke necháme zmraziť najlepšie cez noc.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.