Pridať recept

FOTORECEPT: Hrášok na cibuľke

ingrediencie

1 šálka
hrach
1 ks
väčšia červená cibuľa
1 ks
malá mrkva
ks
soľ
1 podľa chuti
feferónka
1 ČL
vegeta
ks
kurkumy
1 ks
paradajka
ks
na zahustenie:
ks
voda s hrašku
1 ČL
Gustin jemný kukuričný škrob Dr.Oetker

postup

1.
Asi do 1/2 litra vody dáme variť mrkvičku.Vodu troška osolíme.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
 
2.
Ked mrkvička trocha zmäkne pridáme hrach.Hrach môže byť mrazený(to je môj prípad),alebo z konzervy.Ked používame mrazený hrach,vždy ho pridávajme do vriacej vody,vtedy si zachová peknú farbu.Hrach trocha povaríme,nemusí byť mäkký.Potom ho scedíme .Vodu si dáme bokom,na zahustenie.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
3.
Na troche oleja si opražíme na drobno pokrájanu cibuľku a malú feferonku.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
4.
Potom peridáme scedený hrach,pridáme vegetu,troška kurkumy a na kocky nakrájanu paradajku.Pridáme nakrájané paradajky a panvicu zakryjeme. Dusíme, kým sa paradajky nerozpadávajú, asi 5-8 minút. Treba občas premiešať.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Fotorecept:Hrašok na cibuľke.
Zdroj: ruzaruz
5.
Nakoniec pridáme vývar z hrachu, v ktorom sme rozmiešali kukuričný škrob. Prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Necháme pod pokrievkou aspoň 10 minút odležať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.