Pridať recept

Pečený pstruh na bylinkách

ingrediencie

2 ks
pstruh
500 g
zemiaky
100 g
anglická slanina
1/2 ks
brokolica
70 g
hrášok
70 g
kukurica
trochu
maslo
trochu
čerstvý tymián
trochu
čerstvá bazalka
1 ks
citrón
trochu
olivový olej
ks
soľ, čierne korenie

postup

1.
Porcie: 2 Sezónne suroviny: Áno Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Horúca para (pstruh) Doplnenie vody do nádržky: Áno Predhrievanie: Áno Teplota: 96 °C / 200 °C Čas prípravy: 30 min / 15-20 min Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech Teplotná sonda: Nie
 
2.
Zemiaky zbavíme šupky, nakrájame na rovnako veľké kúsky a nasypeme do dierovanej nádoby. Potom ich osolíme, premiešame a vložíme do predhriatej rúry. Pripravujeme s funkciou Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.
3.
Brokolicu rozoberieme na ružičky, opláchneme a spolu s hráškom a kukuricou vložíme do dierovanej nádoby. Desať minút pred skončením varenia zemiakov dáme nádobu do rúry a pripravujeme s rovnakou funkciou.
4.
Ryby vypitveme a očistíme od šupín, osušíme a osolíme zvnútra i zvonku. Do brušnej dutiny vložíme kúsok masla. V mažiari rozdrvíme lístky bazalky
 a tymianu s kvapkou olivového oleja. Vzniknutým pestom potrieme pstruhy, potom ich preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Horúca para 200 °C, čas 15 – 20 minút.
5.
Medzitým nakrájame anglickú slaninu na kocky a orestujeme ju na panvici. Keď sa tuk rozpustí, pridáme uvarené zemiaky a premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením a necháme krátko restovať.
6.
Uvarenú zeleninu zohrejeme na inej panvici s kúskom masla. Podľa potreby dosolíme. Upečeného pstruha servírujeme so zemiakmi, zeleninou a citrónom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravčový mešec s omáčkou tzatziki
Bravčový mešec na pare s omáčkou tzatziki
Pripravte si rýchle, chutné a jednoduché jedlo ako stvorené na letnú párty. Grécka omáčka tzatziki mu navyše...
Comfort lift
Pri vykladaní riadu už nemusíte cvičiť
Ak bolo pre vás ohnutie sa po každý tanier či pohár v umývačke núteným cvičením, teraz sa tomu ľahko vyhnete.
rúra
Sladké a slané rýchle pochúťky á la Miriam Kalisová
„Rýchlovky sú jedlo, ktoré sa pripraví za pár minút, ale zároveň má nápad, je svieže, chutné a majú...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...