Pridať recept

Svieži marhuľový koláč

16
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
múka hladká
150 g
práškový cukor
5 ks
vajce
10 PL
voda
2 PL
olej
1 ks
prášok do pečiva
750 ml
marhuľový kompót
2 ks
Zlatý klas
1 PL
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
ks
voda

postup

1.
Najprv si pripravíme korpus, vymiešame žĺtka s práškovým cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, dôkladne premiešame a nakoniec opatrne pridávame vyšľahaný sneh z bielkov.
Svieži marhuľový koláč
Svieži marhuľový koláč
Zdroj: rockwomen
 
2.
Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180°C asi 20 minút.
3.
Medzitým si pripravíme "želatínu". Zlejeme šťavu z kompótu a dolejeme vodou, aby sme mali spolu 1 liter tekutiny. Môžeme pridať aj trochu sirupu, najlepšie marhuľový, broskyňový, prípadne pomarančový. 3/4 tekutiny začneme variť. Zvyšnú 1/4 zmiešame so Zlatými klasmi, pridáme cukor, ak sa nám to zdá málo sladké. Zmes prilejem k variacej sa tekutine a varíme za stáleho miešania do zhustnutia, ako puding.
4.
Na upečený korpus poukladáme polovice marhúľ a opatrne zalejeme teplým pudingom /"želatínou"/. Necháme vychladnúť a podávame. Nám sa veľmi nechcelo čakať na úplné vychladnutie, tak sa koláčik horšie krájal, ale na chuti mu to neubralo :-) Je výborný, svieži, ideálny na leto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať